De veranda biedt niet enkel voor het interieur een meerwaarde, maar ook buiten is de huidige veranda een ware blikvanger geworden die perfect aansluit op de bestaande woning. De mooiste veranda’s worden dan ook ontworpen in functie van de bestaande woning.

 

0032 0478 391 327

 

Ontwerp op maat

 

Om een goed ontwerp op maat te maken, is het belangrijk om een goed beeld te krijgen van hoe een veranda er uit kan zien. Foto’s kunnen hierbij helpen. Hiernaast heeft raamSELECT ook negen volledig afgewerkte veranda’s in haar toonzaal te Rijkevorsel. Zo krijgt u een duidelijk en realistisch beeld van wat u kunt verwachten.

Onze adviseurs helpen u graag verder met een ontwerp op maat en een vrijblijvende offerte. Zij kunnen meer bieden dan enkel een droge, technische begeleiding. Ze kunnen ook adviseren in wat het best aansluit op uw woning en levensstijl. Elk veranda is immers een uniek stuk op maat van een unieke bewoner.

 

0032 0478 391 327

 

Evolutie in de wereld van veranda’s

 

De veranda is door de jaren heen sterk geëvolueerd. Vroeger was dit nog vaak een aparte ‘serre’ die tegen een bestaande woning werd aangebouwd. Tegenwoordig vormt een veranda een volwaardige uitbreiding van de leefruimtes. Waar vroeger meestal nog een scheiding was tussen de veranda en de woonruimtes, worden veranda’s nu vaak volledig open gemaakt en vormen ze een geheel met de woonkamer of keuken.

Deze evolutie is in de eerste plaats te danken aan de veranderende energienormen. Vroeger hadden veranda’s immers nog vaak te kampen met oververhitting in de zomer en warmteverlies in de winter.

 

veranda in contact met leefruimtes

 

Energiezuinige woonruimte

 

Met de huidige energienormen is de veranda tegenwoordig vaak de best geïsoleerde ruimte in een woning geworden. Dit is gedeeltelijk te danken aan beter isolerend en zonwerend glas, maar ook aan een andere trend. Vroeger koos men vaak voor een volledig glazen dak. Tegenwoordig wordt bij veel woonveranda’s gekozen voor een plat dak dat beter geïsoleerd kan worden. Als er een lichtkoepel wordt voorzien, wordt deze vaak uitgevoerd in zonwerend glas om oververhitting te voorkomen.

 

Dankzij deze evolutie vormt een veranda nu een natuurlijke en naadloze uitbreiding van de bestaande woonruimtes. Hierdoor kan men niet enkel een mooie, grote leefruimte creëren, maar krijgt het interieur ook meer lichtinval en een verhoogd contact met de tuin.

 

0032 0478 391 327

 

Een mooie veranda of pergola begint met de juiste materiaalkeuze.

 

raamSELECT biedt veranda’s aan in zowel hout als aluminium. Beiden materialen hebben naast verschillende eigenschappen ook een verschillende uitstraling. Welk materiaal het best bij u en uw woning past, is dus iets zeer persoonlijk.

Hieronder vindt u alvast meer informatie en foto’s van veranda’s in zowel hout als aluminium. Voor een persoonlijk advies op maat helpen onze adviseurs u graag verder.

 

 

Hout

Foto’s en info over Houten veranda’s

Hout heeft een ziel. Het geeft een veranda een warme, natuurlijke uitstraling en heeft een hoge isolatiewaarde. Terecht een geliefd en duurzaam materiaal voor zowel statige als charmante veranda’s.

Onze vakmensen verwerken al sinds 1984 hoogwaardige houtsoorten. Dit is de beste garantie voor perfect maatwerk van veranda’s met prachtige details zoals unieke kroonlijsten en sierlijke panelen.

Meer info

Aluminium

Foto’s en info over Aluminium veranda’s

Aluminium is een licht, trendy en toch ijzersterk kwaliteitsmateriaal. Het leent zich uitstekend voor onderhoudsvriendelijke veranda’s met een fraaie hedendaagse vormgeving.

Onze systeemleverancier ‘Reynaers Aluminium’ produceert een uitgebreid gamma kwaliteitsprofielen. In het eigen atelier maken onze vakmensen met deze profielen elke aluminiumconstructie op maat.

Meer info

 

Droomt u van nieuwe veranda of pergola op maat? Aarzel dan niet om ons te contacteren of breng een vrijblijvend bezoek aan onze toonzalen.